På 14 dar innan SM i våras knåpade jag ihop en minisumo med målet att inte komma sist och att inte motorerna skulle brinna upp. Året innan hade jag ställt upp i 3 kilos standardklassen med Ironfist och lyckats bränna de flesta av motorerna timmarna innan start. Denna gång tänkte jag bygga en liten enkel sumorobot och ställa upp i mini-sumo klassen, max 500 gram och 1 dm i sida.

Det hela lyckades på sätt och vis men det fanns mycket finslipande kvar att göra och efter några nätter med väldigt lite sömn fann jag mig  hackandes  styrprogrammet på en laptop i bilens baksäte medans Micke körde mot Västerås och RobotSM. Väl framme så råkade jag i min utmattning dessutom byta namn på Meanyme till Meanytime.

Efter delatagarregistreringen satte jag mig och skulle överföra det nya programmet till robotdatorn. Det visade sig dock att versionen av överföringsprogrammet avrdude på laptoppen inte stödde den nya processor jag använt som robotkontrollern. Efter lite kopierande av konfig filer från Mickes laptop gick det igång hjälpligt, tyvärr hade jag inte hunnit klart med autokalibreringen av sensorerna och en massa andra smådetaljer som till exempel tracking systemet som ska leta reda på motståndaren.

Det slutade med att jag programmerade upp roboten att köra runt i en cirkel med mindre diameter än tävlingsarenan och på så sätt undvika att köra av kanten. Den andra featuren i programmet var de regelstadgade 5 sekundernas delay från startskottet. Alltså inga sensorer alls!

På detta vis lyckades jag trots allt komma på 10:e plats på Robot Sm 2010 i minisumoklassen (av 13) och till och med köra oavgjort mot en robot som vunnit mot Mickes minisumorobot Wolverine tidigare och Wolverin vann SM senare. Det säger lite om att man ska ha tur också. Jag kommer att skriva lite blogginlägg om hur jag nu sparkar igång sensorerna inför Robot SM 2011 samt annat smått och gott!

Jocke

Meanytime

Meanytime

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.