Idag kom ett paket på posten innehållandes 1 st Quadrocopter ARF 450 som jag beställt från Conrad.de Med spänd förväntan öppnade jag paketet och spred ut innehållet på köksbordet. Det första jag noterar som säkert är självklart för RC människor var att varken batteri eller radiokontroll var med i paketet och det kommer alltså gå på ytterligare någon tusenlapp eller två att få den flygfäig utöver de 322 Euro jag redan spenderat inklusive frakt och moms.

Quadrocopter ARF 450

Quadrocopter ARF 450

Så vad är då en quadrokopter? Det är helt enkelt en farkost som flyger som en helikopter med hjälp av 4 st uppåtriktade propellrar. ARF 450 är avsedd att styras av en människa via en radiokontroll men har ändå 5 st mikroprocessorer för att sköta stabilisering och styrning, varav en stycken Atmega8 per propeller och en Atmega128 som huvudprocessor. Konstruktionen har inga servon eller andra rörliga delar förutom propellrarna.

ARF 450 elektronik

ARF 450 med propellrar


Återkommer straxt om ARF:en när jag fått upp den i luften 🙂

 

3 Responses to Quadrocopter ARF 450 – del I

 1. micke says:

  Cool, mer info, batteri / flyg tid mm?

 2. micke says:

  asså, vad e det för batteri som de föreslår?

  ingick accelerometar mm oxå?

 3. Jocke says:

  Nej, batteri ingår inte men manualen rekommenderar 2500mAh vilket ska räcka 20-30 min med 1kg totalvikt. Håller på att jaga en billig FM-A radiokontroll nu, Hobbyking.com verkar inte ha nån….

  Den har tre gyros för autostabilisering men jag har inte hittat någon accellerometer ännu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.