Stockholm Robots andra pubkväll välbesökt

Stockholm Robots andra pubkväll välbesökt

Ikväll träffades vi återigen på Restaurang Löwenbräu och pratade robot över schnitzlar och skummande öl. Jag hade med mig en nyrenoverad Meanytime som gjorde sitt bästa för att putta halvtomma ölglas över bordskanten samt en del nyinköpta robotdelar. Under kvällen togs frågan om föreläsningar och studiecirklar upp och helt klart finns det intresse för dylika event. Exempel som togs upp på föreläsningsämnen var bland annat simulering i Mathlab, signalprocessorer, introduktion till Sumorobotar och robotprogrammering. En studiecirkel kring att bygga en enkel sumorobot diskuterades också. Att köra studiecirkeln varannan vecka fram till slutet på April och då förhoppningsvis kunna anordna ett eget internt för-SM vore en dröm som vi ska undersöka möjligheten till. Antagligen krävs 8-10 deltagare för att kunna genomföra idén, något som inte känns omöjligt med tanke på hur många som dök upp ikväll.

Tack alla och på återseende nästa gång, om inte förr!

Jocke

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.