Framgång och förtvivlan blandades när Stockholms Robotförening (SRF) deltog i Robot SM 2011. Besvikelsen var stor när Micke och Dojjes Team Microbotics robot Punisher, förra årets silvermedaljör inte kom till start i standardsumo, ett bränt CPU kort och följdproblem till detta satte P för triumftåget i Göteborg detta år. Istället vann Benjamin från Chalmers Robotförening (CRF) som även tog silver i EM för några veckor sedan.

I minisumo deltog förra årets guldmedaljör Wolverine från SRF och kapade hem en bronspeng. Man kunde tydligt se vad ett års vidareutveckling gjort för konkurrenterna och Team, Microbotics från Stockholm Robot hade inte fått sitt nästa äss, Daredevil, klart än. Bland de tävlande fanns dessutom två kursrobotar från SRF, Meany KBVT-11 och E.L.Z.A. vilka båda hade problem med linjesensorerna. Meany KBVT-11 tog sig till och med till åttondelsfinal och blev tvåa i den polulära uppvisningsgrenen deathmatch! 🙂

Minisumo vanns av Petter från CRF med Akir-4 som slog sin förlaga Akir-3 i en ganska odramatisk final. Nu gäller det att vara innovativ tills nästa år om initiativet på sumoplanen skall vändas till SRF:s fördel igen. Filmcollaget nedan har satts samman av Aske Holst från CRF, flerfaldig gulmedaljör i standardsumo, som passade på att filma i år eftersom han inte deltog själv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.